Over planning budget en offerte

Hoe doe je dat? Bouwen op maat? Iets bijzonders uit je hoge hoed toveren passend bij de verlangens en de dromen en de stijl en de smaak en het budget van de opdrachtgever?

Over het belang van realistisch plannen, gedetailleerde werkomschrijvingen, bouwtekeningen, het realistisch en ruim binnen het budget ramen (met een stevige post onvoorzien), een dagelijks en informatief en goed overleg in het werk, het ...

Over de relatie met je aannemer.
Jasper Kuijk schreef er een prachtige column over in de Volkskrant.

Onder het kopje:
Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk.

Met dank. Grappiger en beter dan hij kon ik het niet opschrijven.

Over aannemersofferte, budget, planning, aannemer amsterdam, en ontwerper.

Verziek de relatie

Aannemers hebben geen vlekkeloze reputatie. Maar kijk hoe de gemiddelde verbouwing wordt aangepakt en leg dit naast de criteria voor een goed productontwikkelingsproces: dan lijkt de ellende niet alleen van hen te komen. Vijf tips om de relatie met je aannemer te verzieken.

1. Hanteer een te krappe planning

Offertes vergelijken duurde langer dan gedacht, de aannemer maakt vreemd genoeg de lopende klus af, en jij wil toch dat die nieuwe serre voor de zomer af is. Dan moet de aannemer maar harder werken en van zijn leveranciers eisen alles met spoed te leveren. Dat haastwerk niet bevorderlijk is voor de kwaliteit is niet jouw probleem. Toch?

2. Maak geen tekeningen of werkomschrijving

Tekeningen zijn duur, een gedetailleerde werkomschrijving is veel werk en bovendien laten die geen ruimte voor miscommunicatie. Maak gewoon zelf een schets en zeg dat je hier 'een mooie vensterbank' wil en daar een schouw (wijs ruwweg een richting van de kamer). Als je teleurgesteld bent over het eindresultaat zeg je:'Ja, dit is dus niet wat ik in gedachten had.'

3. Knijp hem uit

Laat vijf aannemers een kostenberekening maken en speel dan de twee met de laagste prijs tegen elkaar uit. Dan weet je tenminste zeker dat je aannemer al het meerwerk zal aangrijpen om nog iets van winst te maken.

4. Ga in zee met een aannemer die 'mevrouwtje' of 'meneertje' zegt

Dat is altijd een goed idee.

5. Budgetteer geen post onvoorzien

Ja, je weet niet precies wat de conditie van je dak is en het zou kunnen zijn dat de elektra moet worden vervangen, maar je had nu eenmaal een maximumbedrag voor de verbouwing. En je wilt wèl die vloerverwarming. Dus bij gebreken zeggen jij en je aannemer straks gewoon een half uur tegen elkaar:"Ja, maar het geld is op", "Ja maar het dak is rot." Ook leuk.

Tags

Nadenken over planning, budget en offerte
Informatie voor de opdrachtgever.

Het ontwerp krijgt bij verbouw vaak te weinig aandacht.

aannemer Amsterdam

architect Amsterdam

aannemer Flevoland

architect Flevoland

bouw

duurzaam bouwen

verbouw

glas in staal

bouwtekening

glas staal wanden

glas staal deuren

glas in staal

menu portfolio  contact links logo A-HA
X
Contactinformatie A-ha Bouw en ontwerp. Aannemer Amsterdam. Mauritskade 55 1092AD Amsterdam tel:06 13283855 ifo@ahabouw.nl